Kérjük, tekintse meg kisfilmünket a SolarWall-ról:Itt letöltheti prezentációnkat is.

A Nap energiája mindenki számára hozzáférhető. Korszerű rendszerek alkalmazásával egész évben hasznosítható ez a kimeríthetetlen, szállítást, tárolást nem igénylő környezetbarát energiaforrás.
Magyarországon, annak ellenére, hogy a napenergia-hasznosítás szempontjából kedvező, egységnyi GDP előállításához kétszer annyi energia szükséges, mint az EU többi tagállamában. Hazánkban egy nyári napon a napsugárzás teljesítménye elérheti a négyzetméterenkénti 1000 W értéket.

A napból érkező energiát hasznosítására lehetőség nyílik olyan építészeti megoldásokkal, melyek egyrészt az üvegházhatás kihasználásával másrészt hőszigetelés és egyéb hőmegtartó megoldások, hőcsapdák alkalmazásával igyekeznek minél több hőt az épületbe juttatni, illetve azon belül tartani. Ezek alkalmazásával jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A napenergiával történő légfűtés (Solar Air Heating, röviden: SAH) a Conserval Engineering által kifejlesztett, és világszerte több mint 1000 működő alkalmazás eredményei által igazolt rendszer. A rendszert – elterjedtebb nevén “Solarwall®” – a legtöbb esetben épületek részleges hőigényének fedezésére használják, de az eljárás ipari alkalmazásokban (például a terményszárításban), is bizonyított. A SolarWall® légfűtő eljárás múltja az 1970-es évekre nyúlik vissza, hazánkban azonban – még a kedvező klimatikus adottságok ellenére is – eddig ismeretlen maradt.

A kanadai innováció valójában egy fémlemezből készített, utólagosan szerelt fal, ami – a kb. 2 cm-enként elhelyezett 1 mm átmérőjű perforációnak Canadair 460köszönhetően – teljesen átszellőzik. A levegő a felforrósodott fémlemez és az eredeti falazat között képzett légcsatornán keresztül függőlegesen felfelé áramlik – részben természetes (az ún. „kéményhatás”), részben pedig a frisslevegő ellátó ventillátorok által kényszerítve – majd bevezetésre kerül a hagyományos szellőzőrendszerbe, a meglévő légcsatornákba, vagy külön a SolarWall®rendszerhez installált járatba.

A meglévő szellőzőrendszerrel történő összekötéssel a bevezetett levegő fűtésére felhasznált energia jelentősen csökkenthető.
Az elmúlt tíz évben rendkívüli módon megnőtt az igény e technológiailag tökéletesített, és a maga egyszerűségében is igen kifinomult eljárás iránt. A SAH rendszerek egyre növekvő számban kerülnek beépítésre lakó- és kereskedelmi célú ingatlanokba.
A SolarWall® rendszer alkalmazásával tehát jelentősen csökkenthető a CO2 kibocsátás és nagymértékű anyagi megtakarítás érhető el a fűtési költségek terén is.

Alkalmazási területek:

 • gyártóegységek
 • ipari épületek
 • raktárak
 • irodaépületek
 • szárítóegységek (mezőgazdasági hasznosítás)
 • kórházak, iskolák,bevásárlóközpontok,

Tulajdonságok és előnyök:
 • jelentősen csökkenthető a fűtési költség
 • gyors megtérülés
 • melegíti a friss levegőt, és javítja az épületen belül a levegő minőségét
 • nagymértékű költségmegtakarítás érhető el ipari épületeknél
 • a napenergia jelenleg elérhető leghatékonyabb kiaknázása
 • CO2 kibocsátás drasztikus csökkentése

Különböző színárnyalatok segítségével integrálható bármilyen épületbe, nem bontja meg az arculati elemeket.

Különböző színárnyalatok segítségével integrálható bármilyen épületbe, nem bontja meg az arculati elemeket.

Amennyiben további információt, referenciát kér cégünk tevékenységeiről, kérjük, vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot vagy látogasson el a SolarWall termékek honlapjára, a www.solarwall.hu-ra!

Telefon: 06 (20) 613-25-80
E-mail: info@mfiorg.hu